dijous, 5 d’abril del 2012

Setmana Santa...

Sóc d'un poble petit, encara ara no està ben vist si no vas a misa quan toca. Jo he estat una mica ovella negra en aquest sentit, m'he saltat algunes normes abans que la majoria.


Ja fa molts anys que em salto gairebé tots els actes litúrgics i moltes de les obligacions estipulades, l'últim que he mantingut (i no de forma continuada) es anar de vegades a la benedicció dels rams, pq et donen un ram de llorer que va bé de tenir (s'aguanta força) i posar a la cassola. L'altra cosa que sí faig normalment es anar a menjar la mona amb la colla d'allà, de soltera, de casada, amb nen i ara sola, encara que aquest any em sembla que no hi aniré.

 Els darrers anys hem tingut pluja i hem acabat en unes golfes a una casa al mig del poble en lloc de fer-ho a les ermites (es típic) que hi ha als voltants. Aquest any ja deien de anar directament de restaurant, i això si que no, anar a menjar la mona es anar a fer el cabreta, amb els texans i una dessuadora vella, fer foc (a les ermites està permès) coure el dinar i anar a caminar a estones o a banyar-nos (ara ja no ho fem) per primer cop en la temporada.


Així que aquest any em sembla que em saltaré totes les tradicions i dilluns potser vagi a la platja... Ja us faré 5 cèntims del meu bronzo...

6 comentaris:

  1. Dilluns seré a la terra de la boira. Els meus pares aniran a menjar la mona amb els seus amics i jo em quedaré sol a casa. Com que no tinc colla d'amics ni de solter ni de casat, ni fills, ni res de res (sóc un Calimero), em faré un entrepà de pernil i aniré a plegar caragols (que aquests dies ha plogut). Segur que agafo un moreno-paleta :-) Bona setmana santa, Lluna.

    ResponElimina
  2. Ostres Paseante, ara he imaginat un calimero de 1,75 i m'he esgarrifat!!!
    Vols venir a la platja?? Tb podria venir jo a buscar caragols, encara que no me'ls mengi, però em surten bé a la cassola. Faràs goig moreno-paleta;-)
    Que et vagi molt bé a tu tb, Sr. Paseante.

    ResponElimina
  3. Yo normalmente aprovecho para salir de casa en esos días, hacer alguna excursión por los alrededores no demasiado lejos ya que los enanos se quedan en casa y hay que estar al loro, pero casi siempre inauguramos las jornadas de playa. Este año el tiempo ha sido un desastre para la playa, pero así y todo, no he dejado de hacer esas pequeñas excursiones, bocadillo en bolsa y chubasquero. El lunes aquí ya no es festivo, así que ni playa, ni caracoles, caminito del curro de nuevo.
    Disfruta de los días que quedan y ya nos contarás!!
    Besos, preciosa.

    ResponElimina
  4. Les tradicions de la Setmana Santa que més m'agraden són els plats típics que cuina la meva mare, cuina típica d'Extremadura.
    Però aquest any ella està allà i jo aquí, i no els tastaré!!! Potser jo m'atreveixi a cuinar algun d'ells però no surten com els fets per mans expertes.
    També havia pensat anar un dia a la platja, avui en concret. Però el temps no acompanya, tot i que almenys avui no plou.
    Almenys menjarem mona el dilluns de Pasqua...una de les tradicions que, havent-hi nens, encara mantenim.
    Que gaudeixis molt!

    ResponElimina
  5. Suertuda tu Carmela que tienes la playa allí al ladito. En fin, disfrutaremos lo que podamos, no? Playa, lluvia o procesión, lo que se tercie si se hace por gusto y con humor.
    Besos Guapa

    ResponElimina
  6. Ais Belkis, que ho fa que com la cuina de la mama cap?? Haurem de millorar les nostres arts culinàries si no els nostres fills preferiran els de les avies... jeje Jo aquest any em sembla que no la tastaré la mona, potser l'any que ve.
    Passa-ho bé!! Tonets

    ResponElimina

Podeu dir-hi la vostra...